Protest al angajaților Ford. Reacția companiei

Data actualizării: Data publicării:
protest ford

La Ford a început greva, chiar după ce s-a semnat noul contract colectiv de muncă. Peste 300 de angajaţi de la Ford au protestat spontan în această după-amiază în curtea uzinei, nemulţumiţi de forma în care sindicatul a negociat cu administraţia. În urmă cu o zi, conducerea anunţa că a ajuns la un acord cu angajaţii. Oamenii s-au revoltat în primul rând împotriva propriilor lideri de sindicat, pe care îi acuză că nu s-au consultat cu ei când au ajuns la o întelegere cu patronatul. De mîine, întreaga uzină urmează să intre în concediu.

ACTUALIZARE. Reacția Ford la protestul angajaților: “Ford România nu face comentarii cu privire la discuțiile interne dintre sindicate și membrii acestora. Negocierile privind noul contract colectiv de muncă valabil pentru 2018 și 2019 au fost finalizate ieri. Nu avem nimic în plus de adăugat .”


Ford a a anunţat un acord care prevedea că majorările de salarii vor acoperi transferul contribuţiilor la angajat şi un plus la salarii de 300 de lei anul acesta şi încă 300 de lei anul viitor.

Protestele angajaţilor de la Ford au început de dimineaţă, când câteva zeci de persoane au mers în pavilionul central, la sediul sindicatului, să le ceară socoteală liderilor.

Ieri, sindicatul a publicat un buletin informativ cu forma noului contract colectiv de muncă agreată cu patronatul. Prevederile sale îi nemulţumesc însă pe oameni.

-Cât am salariu? Nu am depăşit 1200 de lei în mână.

-Şi de ce aţi ieşit să protestaţi ?

-De oferta pe care ne-a făcut-o patronatul, prin sindicat.

-Dar ştiţi dacă s-a semnat sau nu contractul?

-Au spus că e doar un proces verbal, după ce am ieşit.

După o jumătate de oră de scadări, vicepreşedintele de sindicat a ieşit să îi informeze că nu a fost semnat contractul colectiv de muncă şi deci negocierile continuă.

Oamenii cred că s-a semnat contractul colectiv de muncă, ceea ce nu este adevărat, nu s-a semnat contractul colectiv de muncă şi semnează când vom ajunge la un acord care să convină la majoritatea membrilor din sindicat”, a spus Gheorghe Predoaica, vicepreşedintele sindicatului Ford Craiova.

Nu sunt de acord cu oferta salarială pe care ne-a făcut-o patronatul, 300 de lei creştere de salariu anul acesta, 300 de lei din 2018, vorbim de sume brute, bonuri de masă de la 12 lei la 15 lei”, spune un protestatar.

Angajaţii au protestat timp de o oră la poarta 1 de la fabrică. În timpul acesta, o linie de producţie a fost afectată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri