Sari la conținut

GALERIE FOTO. Proteste, ziua 5 | Părinți și copii, în fața Guvernului

Protestele antiguvernamentale au reînceput încă de sâmbătă dimineața, după recordul stabilit vineri, când peste trei sute de mii de români au ieşit în stradă.

În faţa Guvernului erau, sâmbătă la prânz, şapte mii de oameni, printre care foarte mulţi copii, unii bebeluși. I s-a spus, de altfel, „protestul copiilor”.

170204_PV_PROTESTUL_COPIILOR_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Copiii au ecusoane cu mesajul „#rezist” şi unii au scris pe hârtii mesaje precum: „Jos mâinile de pe ţara mea”, „Altă întrebare: Ce viitor voi avea?”, „Dragnea, treci la colivie”, „Nu ne furaţi viitorul”.

170204_PV_PROTESTUL_COPIILOR_09_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Au răsunat fluiere, vuvuzele, tobe. „Nu vreau să trăiesc într-o lume cu minciună și cu furt”, spune un copil. Atmosfera nu a fost deloc tensionată, dimpotrivă.

Primii părinţi-protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 10.00, cu un tricolor înfăşurat pe mână. Cei doi au spus că i-au explicat copilului pentru ce ies în stradă şi că vor să îl înveţe ce înseamnă spiritul civic.

170204_PV_PROTESTUL_COPIILOR_03_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aproximativ două ore mai târziu, numărul celor care se aflau în Piaţa Victoriei depășea 5.000, pentru ca după încă o oră să ajungă la peste 7.000.

În zona de protest a venit şi o persoană care le oferă părinţilor şi copiilor dulciuri, covrigi şi portocale.

170204_PV_PROTESTUL_COPIILOR_04_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este aşteptat cel mai mare număr de participanţi.

Acţiunile de sâmbătă au început la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, cu protestul părinţilor şi copiilor. „Facem educaţie pentru democraţie” este apelul la manifestaţie.

Urmăriți mai jos o galerie foto cu imagini surprinse de Bogdan Buda (click pe prima poză pentru a le vedea pe toate celelalte):

9