Radu Mazăre se gândeşte să reabiliteze Cazinoul din Constanţa cu fonduri europene

Data publicării:
cazino 20constanta 20mediafax 20foto 20john 20doe-50199

„Cazinoul îl băgăm pe finanţare europeană. Nu am certitudinea că vom găsi un partener cu care să ne asociem şi care să investească cele şase - şapte milioane de euro necesare reabilitării şi atunci Nicușor Constantinescu mi-a propus să-l băgăm pe o linie de finanţare pe fonduri europene. El este în momentul ăsta pe procedură de finanţare pe fonduri europene. E adevărat că dacă va merge aşa şi nu găsim până atunci un partener să bage bani să-l facem mai repede, după ce va fi reabilitat, tot trebuie să ne asociem, că nu putem să-l operăm noi, primarul sau şefii de servicii să fie şefi de sală”, a declarat Radu Mazăre, luni, la finalul şedinţei Consiliului Local.

Citiţi şi

CONSTANȚA. Radu Mazăre s-a răzgândit, Cazinoul nu mai este de vânzare

Cronica unui abandon, la „BONTON”. Cazinoul din Constanța, de la mărire la decădere

Primarul a anunţat în anul 2011 că intenţionează să vândă Cazinoul din Constanţa după ce firma care îl concesionase pe o perioadă de 49 de ani şi care anunţase investiţii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea monumentului a renunţat la acest proiect din cauza crizei economice.

După câteva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din acea perioadă, a anunţat că doreşte să preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar acest lucru s-a întâmplat.

În luna septembrie a anului trecut, Radu Mazăre a spus că doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul, iar după două luni a anunţat că intenţionează realizarea unui parteneriat public - privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri