Sari la conținut

S-a deschis hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis ieri. Michael Jackson şi Elvis vor veghea, printre alţii, somnul turiştilor din palatul de cleştar. Tema de anul acesta este muzica.

Paturile, noptierele, pereţii, mesele şi scaunele respectă definiţia hotelului de gheaţă. Temperatura din interior abia trece de zero grade Celsius. Friguroşii au la dispoziţie piei de animale aşezate pe pat şi saltele care nu se udă. Iar Freddie Mercury şi cei de la Rolling Stones încearcă să încălzească atmosfera chiar dacă sunt sculptaţi în gheaţă.

Printre cei care s-au delectat cu inaugurarea hotelului de gheaţă Bâlea a fost şi ambasadorul Canadei la Bucureşti, un colecţionar de amintiri fantastice din România.

Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei la București: „Faptul că se construieşte un hotel de gheaţă aici, în Transilvania, în ultimii ani, pune ţara pe harta turismului de iarnă.”

De altfel, străinii sunt cei mai numeroşi oaspeţi ai hotelului de gheaţă unde o camera costă 419 lei pe noapte în timpul săptămânii.

Daniel Corbu, manager marketing: „Până în acest moment la hotelul de gheață au fost cazați peste 500 de persoane. Marea majoritate a turiștilor care se cazează la noi sunt din Marea Britanie. În jur de 95% ca și un total sunt străini, iar numai 5% sunt români.”

Pentru Lucian şi Mihaela, Bâlea va fi mereu un loc special: acolo şi-au spus "Da".

Mirele: „Bâlea Lac este un colț de rai care a îndeplinit începutul de poveste al vieții noastre. Ne urați Casă de piatră, pentru că de gheață am avut deja.”

Hotelul de Gheaţă este la o altitudine de peste 2.000 de metri în masivul Făgăraş. Construit numai din gheaţă scoasă din lacul Bâlea primeşte şi turişti care vor doar să îl viziteze.