Școala, scena violențelor. 14.000 de cazuri au fost înregistrate anul trecut

Data publicării:
03022013 20scoala 20violenta-47438

Cel mai recent scandal a avut loc la începutul acestui an, pe 24 ianuarie, într-un liceu din Capitală, după ce o elevă de clasa a IX-a întreţinut relaţii sexuale cu şase colegi. Iniţial, fata a susţinut că a fost violată în toaleta şcolii, însă ulterior şi-a schimbat declaraţia. Ea a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale de bună voie cu tinerii respectivi, după terminarea cursurilor, în afara liceului.

În octombrie anul trecut, un elev de 18 ani de la Liceul Teoretic din localitatea Olteni, din Teleorman, a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost lovit cu un cuţit de un coleg de clasă, într-o pauză.

Citiți șiScandal sexual într-un liceu din Iași

Un incident similar se petrecuse, cu o lună în urmă şi într-o şcoală generală din localitatea hunedoreană Brănişca. Un elev în clasa a VII-a a fost înjunghiat cu un cuţit de un coleg, în timpul cursurilor. În aceeaşi zi, un elev în clasa a XII-a de la Grupul Şcolar din comuna Lungani, din Iaşi, a fost bătut de mai mulţi colegi, dar şi de persoane din afara liceului.

Şi tot anul trecut, într-o şcoală din Filiaşi, un elev de 14 ani a murit, după ce s-a bătut cu un coleg şi s-a lovit la cap. Scenele au fost surprinse de camerele de supraveghere ale şcolii, imediat după ora de religie.

Şi tot anul trecut, în aprilie, un elev de clasa a 12-a a ajuns la spital după ce a fost bătut de trei colegi în curtea liceului la care învăţa. Totul s-a întâmplat în timpul cursurilor. Tânărul agresat a refuzat însă să depună plângere la poliţie.

Potrivit unei statistici recente a Ministerului Educaţiei, în anul şcolar trecut s-au înregistrat peste 14.000 de cazuri de violenţă verbală şi fizică în şcolile din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri