Sindicaliştii Cartel Alfa deschid seria protestelor de toamnă. Primii nemulţumiţi: salariaţii din administraţia publică şi mecanicii de locomotivă

Data publicării:
proteste-1

Confederaţia Sindicală „Cartel ALFA” declanşează o nouă serie de proteste. De marţi, 150 de salariaţi din diferite domenii pichetează sediul Guvernului. În paralel, în toată ţara, sindicaliştii protestează în faţa Prefecturilor şi a sediilor formaţiunilor politice aflate la guvernare – Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator.

Primii care vor ieşi în stradă sunt salariaţii din administraţia publică şi mecanicii de locomotivă. Oamenii sunt nemulţumiţi de nivelul salariului minim pe economie, recent majorat de Guvern la 800 de lei, dar şi de concedierile în masă.

Preşedintele CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat într-o conferinţă de presă că pichetele se vor desfăşura la Bucureşti săptămânal, în timpul şedinţelor executivului. Calendarul protestelor a fost trasat până în decembrie, cu posibilitate de prelungire, în cazul în care revendicările sindicaliştilor rămân fără ecou, a spus liderul acestora:

În fiecare săptămână, în ziua când se va face şedinţa de Guvern... am obtinut autorizaţia, ca să fim flexibili, în faţa Guvernului va fi o manifestaţie organizată pentru a susţine lista noastră de revendicări. Planul nostru este prevăzut până în decembrie 2013, dar decizia este de a continua şi după decembrie, dacă Guvernul încearcă în continuare să desconsidere partenerii sociali şi interesul membrilor partenerilor sociali ca atare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri