TIMIŞOARA. Primarul le-a cumpărat localnicilor minifreze pentru a-și deszăpezi singuri străzile

Data publicării:
19012013 20minifreze-44606

S-a dovedit, însă, că nu-i așa usor să deszăpezești un drum. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cel care a cumpărat minifrezele, a avut probleme cu însăși pornirea utilajului. A fost la un pas să strice unul dintre ele, atunci când a încercat a doua oară să îl pornească. Până la urmă, edilul s-a descurcat, dar recunoaşte că nu e aşa uşor cum pare.

Şi localnicii trebuie să se obişnuiască să folosească frezele. Acestea vor fi distribuite consiliilor consultative de cartier, spitalelor și școlilor din Timișoara.

Utilajele au costat 80.000 de lei, dar nu toţi timişorenii sunt mulțumiţi de investiție.

„Aceste freze vor trebui ținute sub pază. Dacă nu vor fi ținute în locuri sigure, ne vom trezi ca vom rămâne fără ele”, avertizează un localnic. „Dacă le vor folosi mai multe persoane atunci se vor strica, vă spun, e foarte greu, foarte greu”, adaugă un altul.

Un astfel de utilaj consumă cinci litri de combustibil în două ore de funcţionare. Cei care le folosesc cumpără combustibilul. Şi tot ei le plătesc, la prețul unora noi, dacă minifrezele dispar. Aşa că mulţi dintre timişoreni spun că preferă să folosească în continuare lopata ca să cureţe străzile de zăpadă.

Primarul vrea să mai cumpere, la vară, și motocositori, pe care să le folosească tot localnicii, pentru înfrumuseţarea oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri