Timișoara se pregătește de turiști. Polițiștii locali iau lecții de limba engleză

Data actualizării: Data publicării:
politisti timisoara

Polițiștii locali din Timișoara iau lecții de engleză ca să îi poată ghida pe turiști. În capitala Banatului a crescut numărul vizitatorilor, aşa că autorităţile încearcă să se adapteze, mai ales că oraşul va deveni Capitala Europeană a Culturii în anul 2021. 10 ofițeri s-au pus deja cu burta pe carte și participă săptămânal la lecții.

Gheorghe Bociran a învăţat această prezentare în două ore de curs. E încântat să ia lecții de engleză .

„Nu am avut posibilitatea sau nu am fost interesat să învăț înainte, acum fiind o necesitate, lumea evoluează, trebuie să știm și noi să putem să comunicăm”, spune Gheorghe Bociran, polițist.

Poliţiştii sunt tot mai solicitaţi de turiştii străini care vizitează Timişoara.

 

10 agenţi de la Ordine Publică și Circulație Rutieră s-au înscrs deja la cursurile de engleză. Modulul de pregătire este dedicat începătorilor.

„Ei sunt foarte motivați și nu dau în lături să încerce, chiar dacă unii mai au numite baze, unii sunt începători. Cursul are accent pe baza conversațională, pentru că asta este ceea ce urmărim noi aici, să putem să purtăm în primul rând o conversație în limba engleză”, spune Anca Budeanu, trainer.

Cursurile îi pregătesc pe agenţi pentru anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.

„Cursul este organizat de Asociația Polițiştilor Locali din Timișoara, fiind plătit din cotizații evident, dec polițiști locali participă gratuit la acest curs, în afara orelor de serviciu”, spune Daniela Seracin, purtător de cuvânt Poliția Locală.

Cursurile au loc de două ori pe săptămână, durata lor este de două ore şi se desfăşoară pe o perioadă de trei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri