Țuțuianu, despre salariile bugetarilor: „PSD să se ţină de ceea ce a promis”

Data publicării:
adrian tutuianu_govro

Senatorul social-democrat a declarat, luni, că PSD trebuie să pună în aplicare programul de guvernare pe zona de salarii şi pensii.

adrian tutuianu_govro
Adrian Țuțuianu spune că PSD trebuie să își respecte promisiunile.

„Ministrul Finanţelor a dat nişte explicaţii ieri. Azi, din păcate, nu a fost prezent la grup (grupul senatorilor PSD - n.r.) pentru a dezvolta acele explicaţii. Eu cred că este obligatoriu ca PSD să se ţină de ceea ce a promis şi să procedeze la punerea în aplicare a programului de guvernare pe zona de salarii şi pensii. Şi noi am spus că le majorăm la anumite intervale de timp care sunt foarte bine stabilite”, a afirmat, la Senat, Ţuţuianu.

Documentul privind o posibilă îngheţare a salariilor bugetarilor, prezentat de senatorul PNL Florin Cîţu, este unul public, trimis Comisiei Europene, şi reprezintă un document de lucru, o posibilă variantă, a declarat sâmbătă, la Digi24, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

El a precizat, totodată, că există şi o propunere de aplicare a legii salarizării până în 2020, în loc de 2022.

Referitor la o posibilă îngheţare a angajărilor în sectorul public, ministrul Finanţelor a afirmat că este un scenariu de lucru o îngheţare a numărului de salariaţi în administraţia publică centrală.

Conform documentului transmis Comisiei Europene, prezentat şi de senatorul liberal Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook, printre măsurile ce ar putea fi luate în calcul la elaborarea proiectului de buget pe 2019 se numără îngheţarea salariilor în sectorul public la nivelul din 2018 (legea privind salarizarea unitară nu va mai fi aplicată), şi acordarea de vouchere de vacanţă la acelaşi nivel ca în 2018, respectiv 1.450 lei/angajat.

De asemenea, se propune păstrarea numărului mediu de salariaţi în sectorul public la fel ca şi în 2018.

FOTO: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri