Video Un tânăr s-a blocat când a văzut cât a crescut chiria pentru o garsonieră în București care "arăta și horror"

Data actualizării: Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24-1

Chiriile s-au mărit în București. Un apartament cu două camere din Sectorul 1 al Capitalei este cu 23% mai scump față de vara anului trecut. Nu doar Bucureștiul este afectat, ci mai toate orașele mari. Specialiștii spun că motivul ar fi legat de faptul că au scăzut vânzările, în timp ce închirierile au crescut.

Tudy locuiește cu chirie de la 20 de ani, timp în care a tot schimbat apartamentele. Ar fi vrut să se mute acum câteva luni bune, dar a așteptat vara pentru ca prețurile să mai scadă. A avut o surpriză când a văzut că au rămas aceleași.  

Tudy, chiriaș: "Cred că se profită de tineri. Noi suntem disperați să căutăm ceva bun, într-o zonă bună, aproape de metrou. În zona Unirii am văzut zilele trecute o garsonieră care era în jur de 650 de euro si arăta horror."

Nu este singurul care e de părere că prețurile au crescut în loc să scadă vara aceasta.

Specialiștii spun că există o explicație pentru acest fenomen. Daniel Tudor, agent imobiliar: "Pentru că au scăzut vânzările, au crescut închirierile și de aici prețurile inclusiv pe vară a rămas stabil, deși tradițional el scădea temporar."

Chiriile pentru apartamentele cu 3 camere s-au scumpit cu 23%. Cele cu 2 camere cu 15% iar garsonierele cu  6%. Cu toate că prețurile au crescut, cererea a fost la fel de mare ca în orice vară. Românii au accesat cu 15% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare, arată datele Storia.ro.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri