Sari la conținut

UNGARIA. Două persoane au murit în urma unui accident în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România

Actualizare 11.45. 

„Consulatul General al României din Szeged a făcut încă de ieri, 14 noiembrie 2015, demersuri pe lângă autorităţile ungare competente pentru a obţine informaţii suplimentare după producerea unui accident rutier, în localitatea Pusztaszer, în care a fost implicat un microbuz care transporta 15 cetăţeni români. Potrivit constatărilor preliminare, vehiculul a lovit frontal un alt autoturism. În urma impactului, doi cetăţeni ungari aflaţi în autoturism au decedat, iar câţiva din cetăţenii români din microbuz au fost răniţi. Consulatul General din Szeged a informat că cetăţenii români răniţi au fost transportaţi la un spital din zonă.

În prezent, în spital se mai află internaţi 8 cetăţeni români, dintre aceştia 6 răniţi uşor urmează a fi externaţi, iar ceilalţi 2 vor necesita mai multe zile de spitalizare.

Totodată, oficiul consular român a contactat firma de transport din România, care a confirmat faptul că un alt microbuz a sosit în Ungaria în cursul zilei de astăzi, pentru a-i transporta în România pe cetăţenii români care nu au fost răniţi şi pe cei care au fost externaţi.

Consulatul General al României la Szeged menţine legătura cu autorităţile locale, fiind în aşteptarea unei informări oficiale cu privire la acest accident şi cu spitalele unde sunt internaţi cetăţenii români răniţi, fiind pregătit să acorde în continuare asistenţă consulară necesară în astfel de cazuri”, se arată într-un comunicat al ministerului Afacerilor Externe.


Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs într-o intersecție din localitatea Pusztaszer, din cauză că microbuzul românesc nu a acordat prioritate autoturismului înmatriculat în Ungaria, scrie Agerpres. Din primele verificări a rezultat că autoturismul era condus de o femeie din județul Csongrad, care și-a pierdut viața în urma impactului, iar 15 persoane aflate în microbuzul românesc au fost rănite.

Circulația în zonă a fost închisă, iar poliția a demarat cercetări pentru stabilirea circumstanțelor exacte în care s-a produs accidentul. Purtătorul de cuvânt al poliției județului Csongrad, Szilvia Szabo, a declarat corespondentului RRA la Budapesta că pasagerii microbuzului sunt cetățeni români. Patru dintre ei au suferit leziuni grave, iar 11 au fost răniți ușor în accident, toți fiind transportați la spitale din zonă pentru îngrijiri medicale.

Pe aceeași temă