UTILITAR. Care vă sunt drepturile la casele de schimb valutar

Data publicării:
curs valutar

Cursurile pentru operaţiunile de vânzare şi cumpărare trebuie să fie înscrise pe un suport sau un panou unic, într-o culoare contrastantă faţă de cea de fond. Atenţie, însă! Afişarea altor informţii pe acest panou care fac referire la cursurile de schimb valutar este interzisă.

Şi în interiorul casei de schimb trebuie să fie afişate informaţiile despre operaţiunile de vânzare cumpărare, care trebuie să fie scrisă într-o formă clară, fără să inducă în eroare consumatorii. Şi aici este interzisă afişarea altor informaţii.

Cursul de schimb valutar trebuie să includă obligatoriu şi comsionul casei, dacă acesta există.

Până să primească banii, adică înainte de a fi realizat schimbul valutar, clientul trebuie să primească de la casa de schimb valutar un formular de acceptare a tranzacţiei. Actul trebuie să cuprindă cursul practicat şi suma care urmează să fie înmânată clientului.

Formularul de acceptare a tranzacţiei trebuie să fie redactat în două exemplare, atât în limba română, cât şi în engleză.În cazul in care consumatorul constată neconcordanţe între cursul valutar afişat şi cel menţionat în formularul de acceptare a tranzacţiei sau pe bonul fiscal, acesta are dreptul de a solicita, în scris, în cel mult 24 de ore, anularea tranzacţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri