VASLUI. 62 de copii au fost abandonaţi de părinţi din cauza sărăciei

Data publicării:
copii 20saracie 20mediafax-44205

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, cei 62 de minori au fost separaţi de mediul familial la solicitarea părinţilor care, în cererile de abandon, au invocat lipsa resurselor financiare necesare creşterii, îngrijirii şi educării propriilor copii, informează Mediafax.

În multe dintre cazuri, micuţii au fost abandonaţi în spitale încă de la naştere, mamele motivând că mai au acasă şi alţi copii, astfel încât nu le-ar mai putea asigura condiţiile minime de trai.

Majoritatea copiilor au până în 5 ani

"În cele mai multe dintre cazuri, părinţii speră ca, în perioada în care sunt separaţi de propriii copii, să-şi poată ameliora situaţia financiară necesară asigurării creşterii şi dezvoltării copiilor, dar şi a accesului lor la educaţie. Un număr de 27 de minori au fost daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti, 25 în cadrul familiei extinse, şase la alte familii sau persoane, iar patru au ajuns în centre de tip rezidenţial", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Cei 62 de copii abandonaţi provin din 57 de familii, din care 29 monoparentale, majoritatea minorilor având vârsta de până la cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri