VIDEO. Cum arată parcarea care are în mijloc un mic cimitir. „Are omul acolo locul de veci, restul cu parcarea”

Data publicării:
parcare
Foto: Captură video

O parcare nouă din Petroșani are în mijloc câteva morminte. Asta lângă spitalul de urgență din oraș, pe un teren care aparține primăriei. Micul cimitirul este ilegal, spun autoritățile, dar strămutarea lui ar fi durat prea mult și în zonă era nevoie cât mai repede de o parcare nouă.

De aproape 20 de ani, lângă spitalul din Petroșan se află 7 morminte. Un preot, care între timp a decedat, a permis ca morții să fie îngropați acolo, în afara cimitirului din apropiere. Acum, primăria construiește o parcare în acel spațiu.

-Am zis că are omul acolo locul de veci, restul cu parcarea, ăilalți cu morții... Dacă e așa mai strâmt în Valea Jiului, facem să fie bine.

-Între a fi cimitir aici și a fi o parcare, cred că ar fi mai potrivită parcarea, având în vedere că este spitalul, cea mai aglomerată dintre toate instituțiile astea.

-Trebuie mutat, normal. E convenabil și pentru cei care au grijă de morminte și normal că în mijlocul parcării nu arată bine.

Autoritățile locale promit că vor muta locurile de veci aflate acum în mijlocul parcării. Însă operațiunea este de durată.

Ionuț Ienășesc - administrator firmă construcții: Scoaterea mormintelor poate dura 2-3 ani de zile, vă dați seama. Acuma ele vor fi protejate cu un gard de 2 metri, cu poartă.

Tiberiu Iacob-Ridzi primar Petroșani: Amenajăm 103 locuri de parcare mai mult decât necesare în zona respectivă. Este cea mai aglomerată zonă din oraș.

Parcarea Spitalului de Urgență din Petroșani ar urma să fie dată în folosință la sfârșitul acestei luni.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri