VIDEO. Hambar în sala de sport dintr-o comună clujeană

Data publicării:
salasport

Când vremea permite, cei 30 de elevi de la şcoala din Fizeşu Gherlii fac sport afară, în curtea şcolii. Când e frig, plouă sau ninge, copiii stau în clase.

În curtea şcolii există o sală de sport, una din cele 146 construite în 2009 prin programul naţional finanţat de Ministerul Dezvoltării. A costat un milion de lei şi nu a fost folosită niciodată de elevi.

În ultimul timp această sală a fost folosită ca hambar chiar de către preotul din sat. Acesta a depozitat aici tone de grâu, dar pe care le-a mutat între timp, când subiectul a ajuns în atenţia presei.

Preotul nu a transformat sala de sport în hanbar de unul singur, spun şefii săi ierarhici.

Paul Isip, protopop de Gherla: „Au luat o decizie comună împreună cu membrii consiliului parohial, cu consiliul local, cu viceprimarul, cu primarul, deci nu a intrat acolo într-un mod abuziv”.

Primarul susţine că nu ştie cum au ajuns cheile la preot, dar nu pare deranjat de modul în care acesta a folosit locul în care copiii ar trebui să facă sport.

Ionel Mânecan, primarul comunei Fizeşu Gherlii: „Nu am mai putut să îl scot afară de acolo, din cauză că nu se făcea sport, se face numai vara, dar de fapt vara se face afară, că e rece în sala de sport. Pe timpul iernii trebuia întreţinută, trebuia încălzită şi într-adevăr, nu prea avem bani”.

O hotărâre de Consiliu Local spune că sala de sport poate fi închiriată contra sumei de 30 de lei pe oră. Nu a fost aplicată până acum, tot din cauză că spaţiul nu este întreţinut de primărie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri