Vulcănescu: Creșterea salariului minim distrage atenția de la restul problemelor pe care le creează acest cod fiscal

Data publicării:
31012013 20salariul 20min 20brut-47005

Profesorul universitar Mircea Coșea cataloghează măsura ca fiind pripită, avertizând că există pericolul să aibă doar un efect negativ.

În condițiile în care nu există o flexibilitate a impozitării muncii, există pericolul să aibă un efect negativ pentru că împovărează angajatorul cu încă o cheltuială în plus. Nu am siguranța că această creștere va duce la ceva bun în economie, decât bifarea pe o agendă că s-a mai făcut ceva în direcția unei convergențe iluzorii cu Uniunea Europeană. Este o măsură pripită, nu este pregătită și este o măsură care începe să sperie mediul de afaceri”, a declarat Coșea în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Jurnalistul economic George Vulcănescu a afirmat că majorarea salariului minim nu are scopul decât să distragă atenția de la problemele pe care le creează noul cod fiscal.

Tot codul este o improvizație. Reflectă situația precară în care se află finanțele țării. E doar o decizie menită să mai distragă atenția de la restul problemelor pe care le creează acest cod fiscal care ajunge să anuleze cota unică de impozitare”, a afirmat Vulcănescu.

Consultantul financiar Ionel Blănculescu a avertizat că zona privată nu poate suporta această modificare, amintind faptul că reprezentanții IMM-urilor au declarat deja că această măsură ar putea să arunce în faliment sute sau chiar mii de companii.

Citiți și:

Ce prevede noul Cod Fiscal, care va intra în vigoare la 1 februarie

PARADOX. De şase ori mai multe taxe decât media europeană, dar şi cele mai mici încasări

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri