Soț și soție din Suceava arestați preventiv, pentru că au obligat o persoană cu boli psihice să cerșească pentru ei timp de 8 ani

Data publicării:
maine intinsa care cere bani
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat și o femeie din Suceava, soț și soție, au fost arestați preventiv, miercuri, pentru că ar fi obligat o persoană cu boli psihice să cerșească pentru ei. Persoana, al cărei sex nu este precizat de DIICOT, era plimbată în diferite județe și obligată să apeleze la mila publicului. Toți banii încasați din cerșit erau luați, la sfârșitul zilei, de "stăpânii" ei fără drept.

Cei doi soți și-ar fi cooptat victima în cursul lunii aprilie 2015.

"S-a reținut că, în perioada aprilie 2015 - octombrie 2023, doi dintre inculpați (soți) au recrutat o persoană vătămată majoră și profitând de starea acesteia de vădită vulnerabilitate cauzată de afecțiunile fizice și psihice, precum și de lipsa mijloacelor de subzistență au adăpostit-o în diferite imobile și (...) au determinat-o, prin constrângere, să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material", transmit procurorii DIICOT.

Persoana, spun anchetatorii, era dusă în diferite localități din județele Botoșani, Cluj, Suceava și Vaslui. Toți banii obținuți din cerșit erau însușiți de cei doi soți.

"Din cercetările efectuate a mai rezultat că, în perioada august-octombrie 2023, cei doi inculpați au fost sprijiniți în activitatea infracțională de o altă inculpată, care la solicitarea lor, a supravegheat-o pe victimă și a condus-o în locuri aglomerate pentru a obține venituri mari din practicarea cerșetoriei. Totodată, în sarcina primei inculpate s-a reținut săvârșirea infracțiunii de instigare la infracțiunea de mărturie mincinoasă, constând în faptul că, i-a solicitat unui martor să nu declare adevărul în legătură cu exploatarea persoanei vătămate", se arată în comunicatul DIICOT.

Cei trei inculpați au fost reținuți marți pentru trafic de persoane, exploatarea cerșetoriei, complicitate la infracțiunile de trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei și instigare la infracțiunea de mărturie mincinoasă. O zi mai târziu, cei doi soți au fost arestați preventiv, în timp ce complicele lor a scăpat doar cu control judiciar. 

"La data de 08.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava, a dispus arestarea preventivă a doi inculpați (soți) pentru care a fost formulată propunerea, iar față de cea de a treia inculpată s-a dispus măsura controlului judiciar de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava", mai transmite DIICOT.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri