Strat consistent de zăpadă la munte, la Bâlea Lac a ajuns la 125 de centimetri. Pârtiile unde se va putea schia în acest weekend

Data actualizării: Data publicării:
zapada la cota 2000 la sinaia
Domeniul schiabil de la Sinaia este închis din cauza vremii. FOTO: Facebook Gondola Sinaia

Pârtiile sunt deschise în Păltiniș, în schimb, domeniul schiabil de altitudine din Sinaia este închis, vineri, din cauza vremii. La Azuga se poate schia pe pârtiile de începători de la Cazacu şi Sorica, în timp ce la Bușteni se lucrează pentru amenajarea pârtiilor Kalinderu 1 şi Kalinderu 2. Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac ajunge la 125 de centimetri. 

Pasionaţii sporturilor de iarnă au parte de primul weekend din acest an cu zăpadă din belşug atât în zona turistică Bâlea Lac, unde se înregistrează un strat de 125 de centimetri, cât şi în staţiunea Păltiniş, unde pârtiile sunt deschise, aici are loc sâmbătă, un concurs de freestyle, dedicat celor pe schiuri şi celor pe snowboard, potrivit informaţiilor furnizate de operatorii turistici.

Stratul de zăpadă a ajuns la 27 de centimetri la Păltiniş, anunţă meteorologii sibieni. Dacă la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, la Păltiniş accesul este posibil pe drumul care leagă municipiul Sibiu de staţiune.

La Păltiniş se poate ajunge şi cu autobuzul care pleacă din Sibiu, din faţa Gării, un bilet dus-întors costă 20 de lei.

Domeniul schiabil de la Sinaia este închis din cauza vremii

Domeniul schiabil de altitudine din Sinaia este închis, vineri, din cauza vremii, iar instalaţiile de transport pe cablu de la Cota 2000 şi care fac legătura între Cota 1400 şi Cota 2000 sunt oprite.

Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, Telecabina tronson 2 (Cota 1400 - Cota 2000), Gondola Carp (Cota 1400 - Cota 2000), Telescaunul Soarelui, Telescaunul Dorului, Teleschi Valea Soarelui şi Teleschi Călugărul nu funcţionează din cauza condiţiilor meteo, iar domeniul schiabil este închis.

În schimb, funcţionează Telecabina tronson 1 şi Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 - Cota 1400).

La Azuga nu se schiază din golul alpin, ci se va schia vineri pe pârtiile de începători de la Cazacu şi Sorica, iar la Buşteni se lucrează pentru amenajarea pârtiilor Kalinderu 1 şi Kalinderu 2. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri