Sari la conținut

Tânără amendată cu 500 de lei pentru că a reclamat la 112 un posibil transport ilegal de lemne

O tânără din Iași a fost amendată cu 500 de lei, după ce a sunat la 112 pentru a reclama un posibil transport ilegal de lemne. Tânăra a verificat numărul de înmatriculare al unui cap de TIR pe aplicația „Inspectorul Pădurii” și a observat că acesta nu figura acolo, așa că a alertat autoritățile.

Iulia Cojocea, din Iași, se afla cu mașina în Suceava, când a sesizat un camion care transporta lemne. A verificat numărul de înmatriculare în aplicație și cum acesta nu apărea în baza de date, a sunat la 112. De acolo, i s-a făcut legătura cu poliția. Ofițerul cu care a stat de vorbă i-a spus că va face personal verificări la fața locului. Însă după doar câteva minute, a fost din nou contactată de poliție, de data aceasta pentru a-le furniza datele ei personale.

„Am întrebat pentru ce are nevoie şi mi-a zis că trebuie să îmi trimită un răspuns oficial la sesizarea făcută. Zilele trecute am primit o recomandată de la Poliţia din Câmpulung în care se spune că am fost amendată cu 500 de lei pentru că am sesizat abuziv serviciul 112. Am sunat azi la Poliţia din Câmpulung şi mi-au zis că eu am verificat numărul de la capul de TIR, şi nu de la semiremorca care transporta lemne“, a povestit tânăra pentru Adevărul.

Transportul de lemne fusese înregistrat, însă nu pe numărul de înmatriculare al vehiculului, ci pe acela al remorcii. Singura șansă a ieșencei pentru a scăpa de amendă este să o conteste în instanță, unde magistrații le dau de obicei câștig de cauză reclamanților. O spune chiar purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție, care recunoaște că au mai existat situații de acest gen, unde apelanților li s-a dat dreptate în instanță.

Tânăra în vârstă de 29 de ani spune că va continua să facă sesizări cu privire la posibile transporturi ilegale de lemne și că nu se va lăsa descurajată de amendă. Totuși, recunoaște ea, este dezamăgită de atitudinea autorităților într-un județ în care se defrișează ilegal atât de mult.

Pe aceeași temă