Sari la conținut

Tânăra de 21 de ani din Botoșani care și-a aruncat nou-născutul în canal și-a aflat sentința

Tânăra de 21 de ani din Botoșani care și-a aruncat băiețelul nou-născut într-un canal și l-a lăsat să moară, în septembrie 2017, a fost condamnată la ani grei de închisoare. Judecătorii au stabilit că, pentru fapta ei, Gabriela Boghian va petrece după gratii următorii 16 ani și își va pierde unele drepturi, relatează Monitorul de Botoșani. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă și poate fi atacată prin apel.

Tânăra a recunoscut totul în fața instanței și a cerut să fie judecată în procedură simplificată. Ea a încercat să își justifice gestul motivând șocul emoțional și stresul resimțit pentru că nu era pregătită să devină mamă.

Traumatizată, tânăra abia reuşea să vorbească, iar din acest motiv cauza ei a fost susţinută de avocata care a reprezentat-o în faţa instanţei. „Regret ce s-a întâmplat, îmi pare rău că am dezamăgit pe toată lumea, aș vrea să dau timpul înapoi, dar nu am puterea asta", a declarat Gabriel Boghian în faţa magistraților.

Ancheta procurorilor din Botoșani a arătat că tânăra a născut pe 13 septembrie un bebeluș sănătos, după ce a ținut sarcina ascunsă. Patru zile mai târziu, mama și copilul au fost externați din Maternitatea Botoșani. Însă în loc să meargă acasă cu bebelușul, tânăra l-a dus pe un teren viran și l-a aruncat într-un canal, după ce s-a asigurat că micuțul nu va avea nicio șansă de supraviețuire.

Trupul neînsuflețit al nou-născutului a fost descoperit pe 26 septembrie, iar femeia a fost arestată.