Teama de coronavirus atinge cote maxime în Iaşi: Sindicatele cer amânarea simulărilor din educaţie şi a şedinţelor cu părinţii

Data actualizării: Data publicării:
180910_tabla burete PACHET_SCOALA_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Sindicaliştii din educaţie din Iaşi cer suspendarea simulărilor din martie, din cauza coronavirusului. Totodată, ei cer suspendarea ședințelor cu părinții şi a excursiilor.

Solicitarea a fost făcută de Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, scrie Mediafax.

Potrivit unei note trimise Inspectoratului Școlar Județean, „în contextul epidemiologic cu potențial exploziv marcat de posibilitatea apariției” coronavirusului, sindicaliștii cer suspendarea oricăror manifestări colective (serbări, cercuri metodice, ședințe cu părinții, întâlniri metodice, activități extrașcolare, excursii) în perioada următoare.

Ei mai cer „imperativ” suspendarea simulărilor din luna martie 2020. „Apreciem că sănătatea este mai presus de toate”, susţin sindicaliştii.

De asemenea, USLIP Iași cere verificarea aprovizionării unităților școale cu materiale de igienă elementară: săpun, prosoape de unică folosință, dezinfectanți, clor, măști, în contextul în care sindicaliștilor li s-a semnalat faptul că din anumite școli lipsesc lucrurile banale precum săpunul sau hârtia igienică.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri