Timișoara și încă 15 localități din Timiș au intrat în scenariul roșu

Data actualizării: Data publicării:
Timisoara scenariu rosu
Rata de infectare Covid a crescut iar în Timișoara. Foto: Guliver/ Getty Images

16 localităţi din Timiş, inclusiv municipiul Timișoara, sunt de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit numărul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Există o localitate unde rata de infectare depăşeşte chiar 7 la mie, a declarat la Digi24, prefectul de Timiş, Liliana Oneţ. În Timișoara, rata de infectare a ajuns la 3,39 la mia de locuitori, mai mare chiar decât în București.

În zilele următoare se va analiza dacă se impune carantinarea vreuneia dintre aceste localități. Deocamdată, DSP nu a făcut această recomandare, a precizat prefectul Liliana Oneț.

Elevii şi dascălii şcolilor din Timişoara şi din celelalte 15 localităţi din judeţ, în care s-a instituit scenariul roşu, vor avea, de luni, activitate exclusiv online, întrucât rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori. 

În aceste localități este obligatorie purtarea măștii peste tot, iar localurile nu pot servi clienți în interior. Sălile cu activități de jocuri de noroc au activitatea suspendată pentru 14 zile, iar o măsură similară privește activitatea piețelelor, oboarelor și târgurilor, cu excepția piețelor agro-alimentare. De asemenea, sălile de fitness vor fi închise pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit prefectului Liliana Oneţ, deciziile au fost luate vineri, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre localităţile vizate de aceste măsuri se numără Timişoara, Buziaş, Sânnicolau Mare, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Foeni, Găvojdia, Ghiroda, Giroc, Jebel, Pesac, Pişchia, Săcălaz şi Sânandrei. Acestora li se adăugă unităţile administrativ-teritoriale pentru care a fost luată decizia similară în precedentele şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi nu s-a împlinit termenul de 14 zile de aplicare a lor.

Timișoara este al treilea mare oraș din România care intră în scenariul roșu din cauza creșterii ratei de infectare cu Covid-19, după București și Cluj-Napoca

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri