Transfuzie greșită făcută unui pacient la Tîrgu-Jiu. Spitalul a fost amendat cu 25.000 de lei pentru că a anunțat târziu DSP

Data publicării:
sange transfuzie GettyImages-115577480
FOTO: Getty Images

Unui pacient internat la Spitalul de Urgență Târgu-Jiu i s-a făcut o transfuzie greșită, iar cel care a sesizat eroarea gravă a fost ginerele lui.

Bărbatul de 85 de ani a ajuns la spital la sfârșitul lunii mai, cu o ambulanță, după o hemoragie nazală puternică.

El a fost internat în Secția de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgență Tg-Jiu, iar doctorii i-au transfuzat două pungi de sânge, dintr-o altă grupă sanguină.  

Reporter: Care a fost explicația doctorilor pentru transfuzia greșită?

Alin Bîrcă, ginerele bătrânului: "Că nu s-a putut lua grupa sanguină, pentru că hemoglobina era 4,1, iar când s-a luat luni dimineață, când s-a greșit, tot eu i-am oprit, că am știut că s-a greșit. A luat din nou grupa sanguină. Hemoglobina era 3,7. S-a putut lua. Să vadă ca e B1 negativ. Explicația care e? Nici eu nu pot să-mi explic.

Este foarte agitat și se vaită de stomac, de burtă, că îl doare ficatul. Este normal. Și arată mai rău de cum l-am dus eu.  

Eu cred că nu vrea să își ia nimeni răspunderea pentru greșelile care s-au făcut. E ca o legumă acolo, săracul de el!"

Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj: "DSP Gorj nu a fost înștiințată ne-am autosesizat după articole în presa locală.

Se face anchetă.

Spitalul a fost sancționat cu 25.000 de lei pentru că nu a anunțat incidentul în termenul legal de 24 de ore. Asta a fost prima amendă".

Dumitru Vienescu, directorul Spitalului din Târgu-Jiu: "Am fost anunțați de medicul coordonator ieri. Comisia de Transfuzii va face un raport. Maxim până în 22 se va întocmi raportul."

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri