Trei cutremure au avut loc de Crăciun în Vaslui, la adâncime foarte mică

Data actualizării: Data publicării:
cutremur-vaslui-craciun

Trei cutremure de mică intensitate au avut loc miercuri dimineață, în Vaslui, în prima zi de Crăciun, arată datele Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Toate seismele au avut loc la o adâncime mică, la distanțe apropiate. 

Primul seism a avut loc la ora 7:05, la o adâncime de 2 kilometri, și a fost și cel mai puternic dintre ele, cu o magnitudine de 3,1.

Al doilea cutremur din județul Vaslui a avut loc în mai puțin de o oră, la ora 7:56, adâncimea de 3 kilometri, și a avut o magnitudine de 2,2.

Cel de-al treilea seism a avut loc la ora 9:05 și a avut magnitudinea de 2,5. Mișcarea telurică a fost sesizată la o adâncime de 5 kilometri.

Cutremurele s-au produs la circa 45 de kilometri sud de Iași, 48 de kilometri nord-est de Bacău, 108 kilometri vest de Chișinău, 152 de kilometri nord de Galați, 164 de kilometri vest de Tiraspol, 170 de kilometri nord de Brăila, 190 de kilometri nord-est de Brașov, 231 kilometri nord-est de Ploiești.

În 2019, cel mai puternic cutremur din zona seismică Vrancea a fost pe 3 septembrie și a avut magnitudinea de 4,5 grade, producându-se la o adâncime de 116 kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri