Un copil de trei ani din Mangalia a murit după ce a fost muşcat de câinele familiei

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta iasi
Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

UPDATE: Cercetările în cazul copilului de trei ani din Mangalia, care a murit după ce a fost muşcat de câinele familiei, sunt efectuate atât pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, cât şi cu privire la respectarea regimului de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa, câinele din rasa Presa Canario este înregistrat în registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân.

"În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi", se menţionează în comunicatul IPJ Constanţa.


Un copil în vârstă de trei ani, din municipiul Mangalia, a murit, joi, după ce a fost atacat şi muşcat de câinele familiei.

Potrivit anchetatorilor, autorităţile au fost alertate prin 112 de către tatăl copilului, părintele fiind cel care, după ce câinele a muşcat copilul, l-a transportat pe micuţ la Spitalul Municipal din Mangalia, medicii nemaiputând însă face nimic pentru a-i salva viaţa.

Din primele cercetări efectuate a reieşit că, în timp ce bunica încerca să-i dea mâncare câinelui din rasa Presa Canario, ce se afla într-un ţarc, copilul s-ar fi strecurat pe lângă ea, fiind atacat şi muşcat de animal, scrie Agerpres.

Ancheta în acest caz este în derulare, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Potrivit unor site-uri de specialitate, Presa Canario este un câine cu un caracter puternic şi agresiv înnăscut, având nevoie de un stăpân care să ştie să-l domine. Presa Canario nu este un câine indicat pentru persoanele neexperimentate.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri