Un oraș din județul Vaslui a fost declarat zonă specială de siguranță publică după un conflict cu 200 de persoane

Data actualizării: Data publicării:
conflict-bataie-murgeni-vaslui
Foto: captura adevarul.ro

În orașul Murgeni au fost instituite măsuri speciale de securitate, după ce acum câteva zile sute de persoane s-au bătut în stradă. Localitatea a fost declarată „zonă specială de siguranţă publică” pentru 30 de zile, iar zeci de polițiști si jandarmi patrulează în zonă.

Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Județean Vaslui, a declarat la Digi24 că măsura de instituire a zonei speciale de siguranță publică a fost impusă „având în vedere riscul criminogen ridicat” din orașul Murgeni.

Asta înseamnă că au fost suplimentate efectivele de ordine și siguranță publică cu „câteva zeci”. În zonă au fost mobilizați polițiști și jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

Nu avem recomandări speciale (pentru localnici, n.red.) decât că trebuie să respecte prevederile legale în vigoare, să respecte indicațiile primite de la polițiști”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

El a precizat că măsura a fost instituită după ce în seara zilei de 4 iunie polițiștii au fost anunțați că are loc un conflict spontan.

La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi și polițiști locali, care au intervenit promt și au aplanat conflictul, ordinea și liniștea publică fiind ulterior stabilită”, a mai spus Bogdan Gheorghiță.

Patru persoane au fost rănite în timpul conflictului, acestea fiind transportate la spital.

Anchetatorii nu au stabilit încă cu exactitate de la ce a pornit acest conflict cu sute de persoane, fiind însă vorba despre un conflict spontan.

Polițiștii au deschis un dosar penal în care cercetează infracțiunea de tentativă la omor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

Cercetarea este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri