Un primar PSD a făcut nunta fiicei în curtea şcolii. Ca să monteze cortul uriaş, a dărâmat gardul instituției

Data publicării:
primar
Foto: Adevărul.ro

Primarul comunei valsuiene Pogana a pregătit cu mare grijă nunta fiicei sale și a organizat evenimentul chiar în curtea școlii din localitate, sălile de clasă ale instituției de învățământ fiind folosite pe post de magazii și bucătărie.

primar
Foto: Adevărul.ro

Când să instaleze în curtea școlii cortul pentru nuntă, primarul Maricel Gâfu a constatat însă că aceasta nu era suficient de încăpătoare, așa că a dărâmat o parte a gardului școlii. Primarul PSD spune că a vrut să organizeze nunta la școală pentru...a da un exemplu localnicilor despre cum trebuie respectate tradițiile, relatează Adevărul

Nu de aceeași părere au fost însă reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, care au declanșat o anchetă la școala unde a avut loc nunta. Pe de altă parte, directorul unității de învățământ se apără spunând că nu avea cum să refuze cererea primarului, în condițiile în care școala se află sub administrația primăriei.

”Noi avem o hotărâre de consiliu local, prin care s-a aprobat ca în satele în care nu avem cămin cultural şcolile să poată fi folosite pentru astfel de evenimente, fără a se aduce prejudicii, achitând o taxă de închiriere de 1.000 de lei, pe care şi eu am plătit-o. Nu cred că a fost ceva rău să organizez nunta acolo. Lumea din sat a apreciat că a avut ocazia să vadă că se mai păstrează tradiţiile.

Au fost 380 de invitaţi la nuntă, dar au venit şi foarte mulţi curioşi să se uite. Oamenii se bucură să mai vadă în sat o mireasă, o muzică. Dacă noi ca primari nu dăm un exemplu în privinţa păstrării tradiţiilor, atunci cine. Organizarea evenimentului nu a adus niciun prejudiciu unităţii de învăţământ, totul a rămas impecabil. Până mâine urmează să se strângă şi cortul din curtea şcolii”, a precizat, pentru Adevărul, Maricel Gâfu, primarul comunei Pogana.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri