Una din cele patru spărturi din Nord Stream s-a extins și a ajuns la „30 de metri în diametru”

Data publicării:
View taken from a Danish F-16 interceptor of the Nord Stream 2 gas leak just south of Dueodde, Denmark
Potrivit organizaţiilor de protecţiei a mediului, Nord Stream 1 şi 2 conţineau circa 350.000 de tone de gaz natural - metan înainte de scurgeri. Foto: Profimedia Images

Una din cele patru spărturi detectate în gazoducturile Nord Stream 1 și Nord Stream 2 s-a extins și a ajuns la 30 de metri în diametru, a precizat Garda de Coastă suedeză, informează CNN.

O aeronavă a Gărzii de Coastă suedeze a survolat luni zona din Marea Baltică unde s-au produs avariile fără precedent la gazoductele Nord Stream. O scurgere de la conducta Nord Stream 1 „nu mai era vizibilă”, ceea ce i-a făcut pe reprezentanții gărzii de coastă să considere că fluxul de gaze a fost stopat în acest caz.

În schimb, o spărtură descoperită în Nord Stream 2 a „crescut în dimensiuni, comparativ cu ziua precedentă” și a ajuns acum la un „diametru de 30 de metri”, au spus autoritățile suedeze care au promis că vor lua „măsuri de urgență”.

Paza de coastă suedeză a descoperit sâmbătă o a patra scurgere de gaz din conducta Nord Stream avariată la începutul acestei săptămâni.

„Două dintre aceste patru scurgeri sunt în zona economică exclusivă a Suediei”, a declarat Jenny Larsson, purtătoarea de cuvânt a pazei de coastă suedeze.

Celelalte două breșe sunt în zona daneză. Deși niciuna dintre conducte nu erau în uz în timpul exploziilor suspectate, ele erau pline cu gaz care, acum, s-a eliberat în mare.

A patra spărtură a fost detectată la Nord Stream 2, în apropiere de o spărtură mai mare la conducta Nord Stream 1 apropiată, a anunțat paza de coastă suedeză. Uniunea Europeană suspectează că un sabotaj ar fi provocat scurgerile la conductele subacvatice rusești și a promis un răspuns „robust” dacă este vorba de orice perturbare intenționată a infrastructurii sale energetice.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri