Surse: Ludovic Orban i-a cerut lui Victor Costache să-și dea demisia. Noul ministru al Sănătății - Nelu Tătaru

Data actualizării: Data publicării:
audiere-VICTOR-SEBASTIAN-COSTACHE-inquam (1)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a anunțat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anunțat joi dimineață că îl propune pentru funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care se afla la Suceava și a fost chemat la București de urgență. 

Potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia.

Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică. 

Sursele citate susțin că lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunț. De asemenea, el ar fi vrut să demisioneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privind situația dezastruoasă din spitale, mai spun aceste surse.

Ludovic Orban a anunțat într-o declarație de presă că a luat act de demisia lui Costache: „Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante”.

„Regret demisia, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc. Îi voi propune domnului Președinte pentru funcția de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătății. Avem prioritate zero achiziția de echipamente pentru spitale, pentru a proteja angajații”, a spus Orban. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri