VIDEO. Aeroportul Otopeni, așa cum nu l-ați mai văzut. Ce trebuie să știți dacă vreți să călătoriți cu avionul după 15 iunie

Data actualizării: Data publicării:
avion TAROM pe pista aeroportului Otopeni
O aeronavă TAROM va aduce în ţară echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare. Foto: Facebook/TAROM

Devenit un aeroport fantomă de pe 15 martie, când majoritatea curselor au fost anulate din cauza pandemiei, Aeroportul Henri Coandă ar putea redeveni neîncăpător. De pe 15 iunie, zborurile internaționale s-ar putea relua spre țările cu număr redus de infectări cu COVID-19.

Cei care vor să zboare de pe Aeroportul Internațional Otopeni ajung mai întâi la cele 4 corturi de triaj care îi grupează pe pasageri în funcție de destinație și ora plecării. O nouă regulă foarte importantă este că pasagerii trebuie să ajung la aeroport cu cel puțin 3 ore înainte de plecare.

După triajul din corturi, pasagerii sunt grupați și conduși de personal în interiorul aeroportului pentru controlul de securitate și îmbarcare. Foarte important, nu trebuie să uităm de regula de a purta masca de protecție în interior.

După ce ne-am asigurat că purtăm masca de protecție pe față, înainte de intra în terminal vom păși pe un covor îmbibat cu substanțe biocide pentru dezinfecția tălpilor. Mai apoi, tot la intrare, există un dispenser cu dezinfectant pentru mâini. Aceste dispozitive se găsesc pese tot în aeroport. Mai apoi, există aceste marcaje pe podea, dar și benzi despărțitoare pentru a se asigura că pagerii respectă distanța de cel puțin un metru și jumătate între două persoane.

Ca o măsură suplimentară de siguranță, în aeroport nu se mai poate staționa, astfel că băncile și scaunele din interior au fost îndepărtate. Singurul loc în care pasagerii pot sta pe scaun este în zona de după controlul de securitate, unde conducerea aeroportului s-a asigurat că există suficient loc pentru a se păstra distanța.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri