VIDEO. Imagini surprinse în Herăstrău, sâmbătă seara: Aglomerație mare, reguli nerespectate, unele terase par să funcționeze

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie herastrau
foto: Digi 24

Imagini filmate sâmbătă seara în parcul Herăstrău din Bucureşti, după lăsarea serii, arată o aglomerație de cetățeni, în special tineri, pentru care regulile de distanţare cerute de autorităţi nu există. În plus, zeci de oameni se înghesuie la cozi în fața unor terase care par deschise în sistem „take to go”, adică o tejghea care doar servește clienții, iar aceștia teroretic nu rămân acolo pentru a consuma ce au cumpărat. Oamenii și-au improvizat însă locuri în care stau ca la terasă, chiar și în grupuri de zece persoane. Puțini poartă măști și nu se sfiesc să se îmbrățișeze. Mai mult, unele imagini au surprins oameni stând chiar pe scaune, la masă, ceea ce a dat naștere unor suspiciuni că unele terase s-au deschis ilegal.

În timpul zilei astfel de scene nu s-au întâlnit, recomandările autorităților fiind aparent respectate.

Iată imaginile surprinse la lăsarea nopții în Herăstrău:

Pe rețelele sociale au circulat imagini potrivit cărora, pe o alee din parc, un DJ a mixat muzică și sute de oameni s-au strâns să danseze.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La scurt timp după ce imaginile cu aglomerația de noapte din parcul Herăstrău au devenit publice, autoritățile au intervenit și i-au convins pe oameni să plece acasă, astfel că în jurul orei 23:30 nu mai era nimeni în parc.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, consideră că vina aparține exclusiv proprietarilor de terase din zonă, pe care i-a numit „șpăgari” și „jupâni”, care au influență asupra autorităților pentru că de-a lungul anilor „au dat să mănânce o masă unor procurori sau polițiști”. Aurelian Bădulescu a promis că de duminică dimineață o să instituie controale și o să retragă toate autorizațiile.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri