Bucureștenii vor putea plăti online mai multe taxe. Primăria Capitalei va fi înscrisă în platforma ghișeul.ro

Data publicării:
plati online
Foto: Profimedia Images

Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi un proiect de hotărâre care prevede înscrierea Primăriei Capitalei în platforma ghișeul.ro. Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat că bucureștenii vor putea plăti prin această platformă diverse taxe, de exemplu cele pentru eliberarea documentațiilor de urbanism, a autorizațiilor de taxi și transport mărfuri.

„Primăria Municipiului Bucureşti se va înrola în Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (SNEP) ghiseul.ro. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat astăzi un proiect de hotărâre în acest sens, astfel că bucureştenii vor putea plăti prin această platformă diverse taxe, de exemplu cele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism, a autorizaţiilor de taxi şi transport mărfuri. De asemenea, se vor putea face plăţi rapide pentru alte servicii, cum ar fi taxe ale Administraţiei Fondului Imobiliar (chirii, rate), ale Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, ale Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement, sau plata abonamentelor pentru transport public sau pentru utilizarea locurilor de parcare publice”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

„Înregistrarea Primăriei Municipiului Bucureşti în SNEP se va face în baza unei convenţii dintre Primărie şi Autoritatea pentru Digitalizarea României, care va intra în vigoare de la data semnării. Proiectul de hotărâre aprobat astăzi a fost iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu”, a adăugat Nicuşor Dan.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri