Cadavrul unui francez, predat din greșeala unor americani, a fost incinerat și a ajuns în SUA. Anchetă la INML

Data actualizării: Data publicării:
urnă mortuară și lumânări aprinse
Urnă mortuară. FOTO: Profimedia Images

Anchetă la Institutul Național de Medicină Legală după ce două cadavre au fost încurcate iar trupul unui cetățean francez a fost predat familiei unui american mort, scrie G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, gafa celor de la INML s-a produs pe 7 ianuarie, când familia cetățeanului american s-a prezentat la INML pentru recunoașterea și ridicarea cadavrului, însă a primit în schimb trupul unui cetățean francez.

Cu toate acestea, greșeala a fost descoperită abia după două săptămâni, când familia cetățeanului francez a venit să ridice cadavrul care fusese trimis în SUA, acolo unde a fost incinerat de familia americanului mort.

„Se aduce la cunoștința opiniei publice că în activitatea I.N.M.L. „Mina Minovici” București s-a produs în data de 07.01.2021 o eroare de identificare a unei persoane decedate în timpul procedurii de predare către familie a corpului defunctului.

Eroarea s-a evidențiat în data de 20.01.2021 și a fost înaintată de îndată o plângere penală pentru demararea unor cercetări pe baza art.298 Cod Penal.

I.N.M.L. „Mina Minovici” București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema creată și va întreprinde toate demersuri administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”, transmite Institutul Național de Medicină Legală într-un comunicat de presă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri