Câini abandonați pe stradă. Proprietara, identificată cu ajutorul camerelor de supraveghere și amendată de polițiști

Data publicării:
caini abandonati pe strada
Momentul în care femeia abandonează cei doi câini a fost surprins de camerele de supraveghere. Sursa foto: tion.ro

O femeie din Timiș a fost amendată cu 3.000 de lei pentru că a abandonat doi câini pe o stradă din comuna Șag. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere, astfel că polițiștii au reușit, în scurt timp, să o identifice pe proprietară, scrie Timiș Online. Amenzile pentru abandonul animalelor pot ajunge până la 12.000 de lei, atrag atenția polițiștii.

Incidentul a avut loc pe 12 martie, în comuns Șag, județul Timiș. O femeie care conducea o mașină de culoare închisă a abandonat, în fața unei porți, doi pui de câine.

În scurt timp, polițiștii au identificat-o pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și au amendat-o cu 3.000 de lei.

"Potrivit legii, abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical. Deținătorii de animale au obligația de a le asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, etc. următoarele: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare sub supraveghere, îngrijire și atenție", au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara pentru sursa citată.

Amenzile pentru abandonul animalelor pot ajunge până la 12.000 de lei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri