Cinci turişti au rămas blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac. Intervin echipaje de la Salvamont Sibiu

Data publicării:
salvamont sibiu
Foto: Facebook / Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Cinci turişti sunt blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac, oprită la pilonul 2 de deasupra Cascadei, şi urmează a fi scoşi de personalul operativ al telecabinei, după care vor fi preluaţi de salvamontişti şi ajutaţi să coboare din Munţii Făgăraş, până la Bâlea Cascadă, a anunţat miercuri, Salvamont Sibiu.

Potrivit sursei citate, nu este nimeni rănit.

"SPJ Salvamont Sibiu a fost solicitat să intervină pentru preluarea a 5 turişti care au rămas blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac. Din primele informaţii, telecabina s-a oprit la pilonul 2 deasupra Cascadei de pe Valea Bâlii. Salvamontiştii vor prelua cei 5 turişti după ce aceştia vor fi lansaţi cu ajutorul sistemelor de salvare de către personalul operativ al telecabinei. Momentan persoanele blocate nu au nevoie de îngrijiri medicale. Salvamontiştii vor însoţi turiştii până la Bâlea Cascadă unde aceştia au maşinile personale", a transmis Salvamont Sibiu.

Telecabina de la Bâlea Lac traversează Valea Bâlea din Munţii Făgăraş, pe o lungime de 3.700 de metri. Turiştii se află cu aproximaţie la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, în telecabina oprită.

Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac doar cu telecabina, Transfăgărăşanul fiind închis.

Nu este pentru prima dată când telecabina s-a oprit cu turişti în ea.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri