Video&Foto Comuna din România devenită celebră cu ajutorul unei fotografii virale. Turiștii sunt fascinați: "Am găsit locul unde vreau să trăiesc"

Data actualizării: Data publicării:
casa fundata
Imaginea a fost surprinsă în comuna Fundata, județul Brașov. Sursa foto: Facebook / Gabriela Nicoleta

O localitate din România a devenit celebră la nivel internațional, după ce o fotografie făcută acolo și publicată apoi pe internet a făcut înconjurul lumii. Imaginea surprinsă în comuna Fundata, din județul Brașov, a strâns, în doar câteva zile, peste 77.000 de aprecieri și 1.700 de comentarii. "Am găsit locul unde vreau să trăiesc", a scris unul dintre străinii cuceriți de frumusețea locului.

 

Fotografia, publicată de Gabriela Nicoleta pe grupul de Facebook "View from YOUR window", cu mesajul "Vedere din țara mea - Fundata, România" a stârnit numeroase reacții în rândul internauților: peste 77.000 de aprecieri și sute de distribuiri. 

peisaj fundata
Sursa foto: Facebook / Gabriela Nicoleta

"Îți taie respirația! Superb!", "Ce priveliște minunată!", "Atât de frumos! Eşti foarte norocoasă!" și "Uau... Aș da orice doar să mă trezesc cu această priveliște minunată în fiecare dimineață!" sunt doar câteva dintre cele peste 1.700 de comentarii scrise la postare. 

Comuna Fundata este cea mai înaltă așezare carpatică românească, cu locuințe situate la peste 1.300 de metri altitudine şi chiar 1.400 de metri altitudine. Suprafața localității se întinde pe 3.681 de hectare și, potrivit datelor oficiale, acolo trăiesc 845 de suflete. Principalele activități în zonă sunt creșterea animalelor și agroturismul. Anual, în comuna situată între Munții Piatra Craiului și Masivul Bucegi ajung aproximativ 400.000 de turiști. 

De altfel, la începutul acestui an, comuna Fundata din județul Brașov a fost declarată destinația turistică numărul 1 în România, în 2023, conform Clubului Presei de Turism. 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri