Un medic din Taiwan a descoperit patru albine vii în ochiul unei femei. E primul caz din lume

Data actualizării: Data publicării:
oftalmolog medic control ochi
FOTO: Shuttetstock

O femeie din Taiwan a mers la medic după ce a crezut că a făcut o infecție la unul dintre ochi, scrie The Guardian. Ajunsă acolo, a aflat că are patru albine în ochi, care se hrăneau cu lacrimile ei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu este vorba despre albinele pe care le știm cu toții. Această specie se numește Halictidae. Albinele din această specie sunt atrase de sarea din transpirație sau din lacrimi în acest caz. Tocmai de aceea englezii le spun, colocvial, „sweat bees”. Sunt de obicei confundate cu viespile sau muștele.

Descoperirea l-a șocat și pe medicul tinerei de 29 de ani pe nume He, care a descris incidentul ca „primul caz” de acest fel din lume. Din fericire, acesta a reușit să extragă toate albinele din canalul lacrimal al femeii. Spre surprinderea întregului personal al Spitalul Universitar Fooyin, insectele încă trăiau.

„Am văzut ceva ce păreau să fie picioare de insecte, așa că am tras ușor de ele, în timp ce priveam prin microscop, rând pe rând, fără să le rănesc”, a spus medicul oftalmolog Dr Hung Chi-ting.

He, identificată numai după numele de familie, a povestit că îngrijea mormântul unei rude decedate și tăia buruieni atunci când a simțit că i-a intrat ceva în ochi. A crezut că este pământ, s-a clătit cu apă și a mers la culcare. Peste noapte însă, ochiul s-a umflat și a început să simtă o durere ascuțită sub pleoapă.

Faptul că nu s-a scărpinat la nivelul ochiului i-a salvat vederea lui He.

Albinele din specia Halictidae sunt răspândite peste tot prin lume. Nu sunt agresive și împung numai dacă sunt atinse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri