Sari la conținut

Ministrul Daea anunţă angajări: "Specialiști cu suflet de român". "Doi pe post"

Pentru momentul la care România va prelua Preşedinţia Consiliului UE (primul semestru al lui 2019), în Ministerul Agriculturii vor fi angajaţi "specialiști care trebuie să se pregătească în timp să comunice", a declarat ministrul Petre Daea, potrivit Agerpres. Scopul, potrivit oficialului de la Bucureşti: "să avem o comunicare perfectă cu structurile Uniunii Europene".

"Vom deține președinția Uniunii Europene peste câtva timp, numai mâine nu-i poimâine și trebuie să ne pregătim. Vă spun dumneavoastră fermieri ai României: am solicitat și mi s-a aprobat să măresc numărul funcționarilor din minister pentru a aduce specialiști cu suflet de român pe problemele pe care le avem în corespondența cu Bruxelles. Vom selecta prin proceduri legale acei specialiști care trebuie să se pregătească în timp să comunice și vom pune doi pe post, în așa fel încât unul să rămână în România, altul la Bruxelles, să comunice, iar atunci când problemele nu sunt bine înțelese să se poată ajuta unul pe altul, în așa fel încât să avem o comunicare perfectă cu structurile Uniunii Europene. Nimeni nu ne oprește, ci toți ne îndeamnă să intrăm în dialog și să facem activitate concretă în acesta direcție", a declarat, potrivit Agerpres, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la Conferința Națională a Agricultorilor 2017.

Peste 1.000 de participanți din toate zonele țării — membri reprezentativi ai LAPAR — alături de reprezentanți ai autorităților, ai organizațiilor profesionale și științifice din domeniul agricol participă marți la Conferința Națională a Agricultorilor 2017 organizată anual de LAPAR.

Agerpres arată că organigrama publicată la finele lunii ianuarie pe site-ul Ministerului Agriculturii prevedea un număr maxim de posturi de 684, exclusiv demnitarii și cabinetul ministrului.