Alphabet, compania care deţine Google și YouTube, renunţă la 12.000 de angajaţi

Data publicării:
Logoul Google pe un telefon mobil pe fundal de cod binar.
Google a lansat suportul pentru logarea biometrică. Foto: Profimedia Images

Alphabet, compania care deţine Google şi YouTube, a anunţat că renunţă la 12.000 de angajaţi, adică şase la sută din posturi, la doar câteva zile după ce şi Microsoft a decis să concedieze 10.000 de angajaţi, informează Reuters.

Directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, le-a comunicat angajaţilor într-o circulară că firma îşi revizuieşte în prezent produsele, angajaţii şi priorităţile, ceea ce necesită concedieri în mai multe sectoarele de activitate.

Acesta a amintit de extinderea rapidă a companiei, în trecut, dar a adăugat că în prezent se confruntă cu "o realitate economică diferită".

"Faptul că aceste provocări au un impact asupra vieţii angajaţilor de la Google este apăsător pentru mine şi îmi asum pe deplin responsabilitatea pentru deciziile care ne-au adus în acest punct", a spus Pichai.

Concedieri vor fi făcute atât printre specialiștii în IT, cât şi la nivel de management. Disponibilizările vor afecta diviziile din întreaga lume, iar în SUA au efect imediat.

Potrivit circularei, Alphabet a notificat deja prin e-mail angajaţii americani care vor pleca acasă. În alte ţări, procesul va fi mai lung, datorită legilor şi practicilor locale.

Vestea concedierilor vine într-o perioadă de incertitudine în rândul giganţilor din tehnologie.

Alphabet a atras ani la rând angajaţi de top pentru produse precum Google sau YouTube, însă acum este într-o competiţie acerbă cu Microsoft, în special în domeniul în plină expansiune al inteligenţei artificiale.

"Sunt încrezător că avem o oportunitate uriaşă înaintea noastră datorită forţei misiunii noastre, a valorii prosuselor serviciilor şi produselor noastre, dar şi a investiţiilor noastre timpurii în inteligenţa artificială", le-a mai spus Pichai angajaţilor.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri