BUSINESS CLUB. Afaceri românești în Africa

Data publicării:
africa-2

Unii drumari s-au orientat spre Republica Moldova, țara fără niciun kilometru de autostradă, dar cu foarte multe gropi. Alții au mers mai depare, în Africa, acolo unde este nevoie de tot felul de construcții.

„Aventura în Africa a început în anul 2011, prin participarea la niște licitații de infrastructură, licitații care s-au concretizat prin adjudecarea a trei contracte în anul 2013. Este vorba de două parcele, 4 și 7, de asemenea a unei stații de epurare care deserveste un întreg complex în jurul stadionului care se construiește în Libreville”, spune Ştefan Ioan, director general al Delta ACM.

În total, contractele semnate se ridică la aproape 70 de milioane de euro. Alte 20 de milioane de euro ar putea veni de pe urma unor contracte pentru construirea unor rețele de electricitate, apă și drumuri. Baza afacerilor Delta ACM rămâne însă România. Aici, firma lucrează la construcția Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei-Eroilor. Alte firme românești caută petrol, gaze sau aur în Africa. Ovidiu Tender a făcut primul pas în Africa în 2012, în Senegal, iar de atunci a luat în concesiune kilometri întregi.

„Am în concesiune în jur de 30.000 de kilometri pătrați de exploatări miniere, încă 5.000 de km pătrați un bloc off-shore pentru petrol și gaze în Oceanul Atlantic și aproximativ 60.000 de km pătrați de concesiuni de perimetre pentru petrol și gaze. Activ, foarte activ, sunt în țările din vestul Africii, Senegal, Gambia, Guineea Bissau”, precizează Ovidiu Tender.

Anul trecut, afacerile derulate de grupul de firme Tender au ajuns la 200 de milioane de euro, iar omul de afaceri se așteaptă pentru 2014 la noi creșteri, ca urmare a investițiilor făcute până acum.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri