Cea mai mare hală pentru legume şi fructe din vest se va deschide la Timişoara. Proiectul se face în colaborare cu Ungaria şi costă 18 milioane de euro

Data publicării:
legume-1

Veşti bune pentru fermierii din vestul ţării: în Timişoara se va construi cea mai mare hală de depozitare a fructelor şi legumelor autohtone. De aici, produsele româneşti de la micii producători şi asociaţii vor lua calea marilor centre comerciale.

Hala va fi construită în următorii doi ani, în Parcul Industrial Tehnologic din Timişoara, cu condiții moderne de depozitare pe termen scurt şi mediu a produselor. Proiectul este unul transfrontalier, realizat în colaborare cu Ungaria, şi va costa 18 milioane de euro.

Dosarul pentru obţinerea finanţării va fi depus la Bruxelles în luna septembrie.

Hala vine în sprijinul micilor fermieri şi asociaţiilor care, în prezent, întâmpină mari probleme în comercializarea mărfii. Fructele şi legumele colectate de la aceştia vor fi ulterior livrate la toate centrele comerciale mari din judeţ, urmărindu-se astfel eliminarea produselor din import.

În momentul de faţă, produsele româneşti sunt eclipsate de cele din import. Conform conducerii Piețe S.A., produsele autohtone compun, în anumite perioade ale anului, sub 10% din produsele disponibile în pieţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri