Sari la conținut

Afacerile OMV Petrom propulsate de înmulțirea mașinilor SH

Suplimentarea parcului auto al țării cu 630.000 mașini și creșterea economică au fost principalii factori care au dus la creșterea cererii de carburanți, spune CEO Petrom, Mariana Gheorghe.

Cererea de carburanţi s-a majorat semnificativ anul trecut, cu 6,7%, ca urmare a creşterii economice a României şi suplimentării parcului auto al ţării cu 630.000 de maşini, a declarat, miercuri, Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. Potrivit datelor oficiale numărul vehiculelor noi inmatriculate a fost sub 20%, respectiv 125.000 din 630.000. Grosul mașinilor intrare în parcul național au fost de producție mai veche, cu un consum sporit de carburant.

"Cel mai important factor a fost cererea de produse energetice din România, piaţa noastră principală, care, pe fondul creşterii economice deosebite a României, cea mai mare din comunitatea europeană, conform statisticilor, a avut un impact pozitiv asupra cererii de produse", a afirmat ea. Potrivit reprezentantului OMV Petrom, la aceasta se adaugă faptul că, anul trecut, parcul auto al ţării a crescut cu peste 630.000 de maşini. "La carburanţi am văzut o creştere substanţială a cererii de 6,7%, unde nu a fost doar creşterea economică un factor important, dar şi cele peste 630.000 de maşini noi şi second-hand care au intrat în România şi care au avut efect asupra cererii de carburanţi", a susţinut Gheorghe.
Cererea de gaze a crescut cu 5%, iar cea de electricitate, cu 4%. "Aceste cifre au fost reflectate în veniturile noastre şi în general în performanţa noastră financiară", a spus Gheorghe.
Pentru 2018, oficialul Petrom estimează că cererea de carburanţi va continua să crească, pe fondul creşterii economice pe care o aşteaptă, iar consumul de gaze şi de electricitate vor fi similare cu cele de anul trecut.

Pe aceeași temă