Asiguratorul german Gothaer a luat o decizie radicală privind România

Data publicării:
rca polita

Grupul german Gothaer se va retrage "ordonat" din România. Din 2019 va continua să administreze doar polițele vechi și eventualele daune la acestea. "Nu a fost o decizie ușoară", spun oficialii grupului.

Grupul german Gothaer anunță o "reașezare ordonată a activităților din România", într-o strategie ce urmează să fie detaliată în primul trimestru al anului viitor, potrivit Profit.ro.

Asigurătorul, care în vară nega existența unor negocieri de vânzare a subsidiarei din România, spunând că o va sprijini în continuare pentru o creștere sănătoasă, arată acum că vrea să se concentreze pe piața din Germania, iar în România va continua să administreze doar polițele vechi, cât vor fi în vigoare, și eventualele daune ce vor apărea la acestea.

"În contextul implementării strategiei Gothaer 2020, Grupul Gothaer și-a revizuit în detaliu activitățile din Europa de Est și a decis să își concentreze resursele pe piața germană. În consecință, Gothaer România va dezvolta și implementa o strategie ce vizează o reașezare ordonată a activităților companiei din România, strategie care va fi anunțată în primul trimestru din 2019. Polițele în vigoare și dosarele de daună ce pot apărea în perioada de valabilitate a portofoliului existent vor fi bineînțeles administrate în desfășurarea normală a activității societății", precizează grupul, într-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri