Galerie Foto Celebrul brand Prada a deschis o fabrică de marochinărie la Sibiu

Data publicării:
astrid fodor la fabrica prada sibiu
Prada a inaugurat la Sibiu o fabrică de marochinărie Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a inaugurat  joi, la Sibiu, o fabrică de marochinărie construită pe 31.000 de metri pătrați în Zona Industrială de Vest.

Prada a inaugurat la Sibiu o fabrică de marochinărie Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu
Prada a inaugurat la Sibiu o fabrică de marochinărie Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Fabrica este operată de compania Hipic Prod Impex, o unitate a grupului Prada, fondată încă în anul 1994, specializată pe articole de voiaj și marochinărie, precum și pe produse de harnașament. La începutul acestui an grupul Prada a cumpărat pachetul de 20%  din acțiuni de la antreprenoarea locală Andreea Sabău, devenind astfel singurul proprietar al fabricii de încălţăminte Hipic Prod Impex de la Sibiu, scrie Transilvania Business.

Potrivit Profit.ro, este vorba de o investiție totală de circa 19 milioane euro, care va genera peste 300 de locuri de muncă și care beneficiază și de un ajutor de stat de 7,83 milioane euro.

La inaugurarea noii unități de producție au participat, joi, primarul Astrid Fodor, precum și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, care au subliniat că investiția este benefică pentru oraș și creează locuri de muncă. De asemenea, au fost prezenți membri ai board-ului Prada, printre care Massimo Vian - director industrial al grupului Prada și Daniele Borsi - directorul diviziei genți a acestui brand, conducerea locală a fabricii din Sibiu, dezvoltatorul proiectului și reprezentanți ai instituțiilor locale, precizează Primăria Sibiu pe pagina de Facebook.

Fabrica din Sibiu a fost proiectată de arhitectul Guido Canali, autorul „Prada Garden Factories” – fabrici proiectate printr-un concept inedit care îmbină arhitectura cu natura, mizând pe crearea unor spații luminoase și prietenoase.

Editor : L.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri