Comandă record pentru o companie românească de la statul Kuwait

Data actualizării: Data publicării:
pompa2

Compania de petrol şi gaze a statului Kuwait, Kuwait Oil Company (KOC), a lansat o comandă de 270 unităţi de pompare la Vulcan SA, contractul în valoare de 10 milioane dolari fiind cel mai mare pentru unităţi de pompare din istoria de peste 110 ani a Vulcan, a anunţat joi Euro Insol, administratorul judiciar al companiei româneşti. Dacă Vulcan îşi va onora obligaţiile asumate prin contract, KOC va lansa o nouă comandă pentru alte 700 de pompe.

pompa2

Contractul s-a semnat pe 12 martie, la sediul companiei Kuwait Oil Company.

„Contractul semnat de Vulcan SA are o valoare de 10 milioane dolari şi prevede livrarea până la 31 decembrie 2017 a 270 unităţi pompare, ceea ce reprezintă un dublu record pentru Vulcan. Un prim record constă în numărul de unităţi livrate: 270 mai mare dacât producţia totală de unităţi realizată de Vulcan din 1990 şi până azi. Al doilea record constă în termenul de livrare de doar şapte luni, respectiv până la 31 decembrie”, a precizat Euro Insol.

Fondată în 1934, Kuwait Oil Company este cea mai mare companie a emiratului, având o cifră de afaceri de peste 20 miliarde dolari şi un profit net de peste 4 miliarde dolari.

Kuwait Oil Company are o producţie zilnică de peste 1 milion barili de ţiţei şi peste 1 miliard mc de gaze, echivalent cu consumul României pe o lună.

„În condiţiile în care Vulcan SA îşi va îndeplini obligaţiile de producţie şi livrare asumate prin contract, KOC va mai lansa o nouă comandă de 700 unităţi de pompare care va acoperi întreaga capacitate de producţie a Vulcan SA pe anii 2018-2019”, mai susţine Euro Insol.

Compania Vulcan se află în insolvenţă din 2013.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri