Proteste la Dacia împotriva mutării CAS și CASS

Data publicării:
protest-dacia

Sindicatul producătorului de automobile crede că mutarea contribuțiilor schimbă total filozofia de impozitare a ”salarizării”.

”Consiliul Sindicatului Autoturisme Dacia a hotărât participarea membrilor săi la acțiunile de protest organizate de Blocul Național Sinidcal”, spun sindicaliștii într-un comunicat de presă remis miercuri.

Angajații vor declanșa proteste și în județul Argeș. Ei au și alte revendicări, cum ar fi ”tergiversarea debutului lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu” și ”vidul legislativ privind protecția angajaților prin lipsa contractelor de ramură”.

În urma unor întâlniri în 2014 cu șefii Dacia Renault, care au amenințat că uzina va părăsi România dacă autostrada nu se va construi, guvernul Victor Ponta a promis că lucrările vor începe în 2015 urmând să fie încheiate inainte de 2020. În prezent Ministerul Transporturilor și Compania de Drumuri intenționează derularea acestui proiect, pe baza unor studii vechi de fezabilitate, din 2008, a căror actualitate este îndoielnică. Din acest motiv proiectul autostrăzii riscă să întâmpine în viitor probleme mari la partea de prețuri și fezabilitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri