Rareș Bogdan: Site-ul imminvest.ro, accesat de 400.000 de ori într-o oră

Data actualizării: Data publicării:
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Foto:
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Foto: Digi24

Interesul uriaș al antreprenorilor ar fi cauza pentru căderea site-ului imminvest.ro, a spus Rareș Bogdan, miercuri dimineață la Digi24. Prim-vicepreședintele PNL a spus că platforma unde companiile puteau accesa credite garantate a fost accesată de peste 400.000 de ori într-o oră.

„O măsură extrem de bună a fost aruncată în aer din cauza unui site care nu a fost suficient de bine pus în online, nu a avut o platformă puternică și a fost hackerit, ceea ce este inadmisibil pentru o instituție de stat. În momentul în care a fost lansat a avut 400.000 de utilizatori într-o oră”, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.

El a mai spus că are „mare încredere în Florin Cîțu, e unul dintre mințile luminate ale finanțelor din România și ale guvernului”.

Acesta a adăugat că „nu vorbim de o criză ca cea din 2008-2009, efectele vor fi mult mai devastatoare. Vorbim de o criză care, la nivel istoric, poate fi asemănată cu cea din 1929-30”.

La ora publicării acestei știri, site-ul imminvest.ro este în continuare nefuncțional.

Vineri, când a fost lansat și a căzut, ministrul finanțelor, Florin Cîțu, acuza un atac cibernetic. Ulterior, SRI și STS au preluat gestionarea platformei.

Directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM a declarat atunci că nu a fost înregistrat niciun dosar pe site. El a mai spus că nu are o confirmare oficială a unui atac cibernetic, spunând că există doar suspiciuni.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat pe 17 aprilie demararea programului guvernamental IMM Invest, de ajutare a întreprinderilor mici și mijlocii să-și continue activitatea. Plafonul de garantare a creditelor asigurat de guvern este de 15 miliarde de lei (3% din PIB) și poate fi majorat, dacă va fi nevoie, a precizat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri