VIDEO. Statul vrea să taie din valoarea voucherelor pentru mașini electrice

Data publicării:
o femeie pune la incarcat o masina electrica
Statul reduce ajutorul pentru românii care își cumpără mașini electrice. Foto: Profimedia

Statul vrea să reducă ajutorul pentru românii care își cumpără mașini electrice. Prima de casare de la Rabla Plus ar urma să scadă de anul viitor sub valoarea de acum, când statul oferă 10 mii de euro celor care renunță la autovehiculele clasice în favoarea unora prietenoase cu mediul.

Georgiana Iuzic, jurnalist Digi24: Există această intenție, de a se reduce prima de casare pentru Programul Rabla Plus. Spune ministrul Mediului, Mircea Fechet, că mașinile electrice nu mai sunt atât de scumpe anul acesta.

Nu se știe clar cu cât se va reduce valoarea acestui voucher, cert este că autoritățile vor să discute cu cei din industria auto, să găsească un preț rezonabil, atât pentru cetățean, cât și pentru industrie, tocmai ca să nu scadă vânzările odată cu această decizie.

România are în momentul de față cea mai mare primă de casare la nivel european. Statul nostru oferă 10.000 de euro celor care vor să își cumpere o mașină electrică, iar uneori, prima de casare ajunge chiar și la 11.000 de euro. Asta, în contextul în care în alte țări, de-a lungul anilor, această subvenție a scăzut. De exemplu, în Germania, anul acesta statul oferă între 3.000 și 5.000 de euro. Anul trecut, autoritățile germane dădeau 6.000 de euro. Și în Franța subvenția este mult mai mică decât la noi. Acolo, statul oferă între 5.000 și 7.000 de euro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri