Costin Borc, ministrul Economiei: Încercăm să aducem un al treilea producător auto în România

Data publicării:
costin borc

„Avem doi mari producători, sigur că încape al treilea. Informații nu am să vă dau, dar discuții există. Nu vreau să vă dau informații pentru că, înainte ca deciziile să fie luate într-o mare companie, nimănui nu-i place ca ele să fie dezvăluite, pentru că ele pot fi chiar deraiate”, a spus Costin Borc, la emisiunea În fața ta.

„Sunt discuții să existe o a treia uzină de asamblare în România, un mare producător auto internațional”, a adăugat ministrul. „Una din Europa, una din afara Europei”, a adăugat el. 

El a precizat însă că sunt discuții cu două companii auto, dar că „ar fi bine să fie și al treilea și al patrulea” producător. „Continuăm niște discuții care există. Încercăm să aducem un al treilea producător auto în România”, a subliniat ministrul.

„Fundamental pentru noi nu este numai un al treilea producător, ci și a dezvolta subcontractorii români. Atât pentru Ford și Renault, cât și pentru al treilea. Se fac multe lucruri, inclusiv ideea de a da un ajutor de stat care să pornească de la un milion, nu de la zece milioane. Nu poți să targhetezi pentru producători români”, a mai spus Costin Borc, explicând că ajutorul de stat este pentru cei care produc subansamble.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri