Cum vor fi sprijinite hotelurile și restaurantele să revină după criză

Data publicării:
Camera de hotel

Industria ospitalității, cel mai greu lovită de măsurile luate pentru a limita răspândirea coronavirusului, trebuie srijinită financiar pentru a-și putea reveni, spune ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Tursimul, HORECA au nevoie de un impuls. Oamenii trebuie să conștientizeze că turistul, când se duce în vacanță, trebuie să se simtă în siguranță când merge la hotel”, a spus Popescu la Digi24.

El a spus că o parte din cei 750 de milioane de euro, bani europeni, pentru IMM-uri pot merge pentru a ajuta hotelurile și restaurantele.

O parte din acei bani pentru IMM-uri să se ducă și în granturi și către industria ospitalieră și de acei bani să beneficieze pentru a-și putea adapta condițiile de primire a turiștilor. Va fi nevoie de bani suplimentari, hotelierii, restaurantele trebuie ajutați”, a adăugat ministrul.

El a precizat însă că redeschiderea hotelurilor și restaurantelor va fi făcută în funcție de măsurile de relaxare care vor fi luate după starea de urgență și în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban spunea că hotelurile ar putea primi din nou turiști din 15 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri